Aanbod contextbegeleiding

Wanneer je kind kampt met eetproblemen of de dagelijkse overrompeling van leven met autisme over zich heen krijgt, roept dit ook veel vragen op bij de omgeving.

Bij contextbegeleiding wordt de omgeving begeleid in de uitdaging die het kind of de jongere ondervindt. Er wordt ingezet op het geven van inzichten in de individuele ontwikkeling, het toonbaar gedrag en de onderliggende uitdagingen van het kind of de jongere.

Daarnaast worden er tools meegegeven die in verschillende contexten kunnen worden ingezet, zoals thuis, op school, hobby, familiefeest, …

De context kunnen verschillende personen of groepen zijn: het gezin, naaste familie, leerkrachten, klasgenootjes, begeleiders bij hobby’s, …

Contextbegeleiding kan steeds worden ingezet wanneer dit nodig wordt geacht door de context, de ouders of het kind. Contextbegeleiding kan ook worden opgestart zonder dat het kind zelf in begeleiding is.

Een intakeconsultatie voor contextbegeleiding duurt 60 minuten. De daaropvolgende sessies zijn 30 of 60 minuten, afhankelijk van de hulpvraag en hulpnood.